Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarlozing van hond te Neerpelt Afdrukken E-mailadres

BLID geeft deze week een verwaarlozing van een hondje laten vaststellen te Neerpelt Willebrordusstraat.

 

De inspecteurs troffen daar een hondje aan van hoge leeftijd, verblijvend in een schamel hok, liggend op een pallet met hier en daar een sprietje hooi. Het hondje was vastgebonden aan een touw van +/- 2 meter, aan de rand van hun tuin, aan de weg van hun oprit.

Op het tijdstip dat onze medewerkers ter plaatse waren had hij geen drinken en eten ter beschikking, enkel wat zeer oude knoken voor het hok en een lege verroeste visblik.

Het hondje zat in zijn hok met angstige oogjes, kwam naar buiten maar wel slepend met zijn achterbeentjes en viel tijdens de verplaatsing verschillende keren op zijn zijde. Het hondje was verlamd. Hij zat met de achterbenen naar voren gestrekt en zijn voorpootjes ertussen, ter ondersteuning van zijn zithouding (abnormale houding voor een hond).

De politie van Neerpelt nam nota van deze verwaarlozing en zal de zaak opvolgen, het hondje zou al zijn ingeslapen door een dierenarts.