Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Sp.a Aalst start voorbereiding sterilisatiecampagne zwerfkatten Aalst. Afdrukken E-mailadres

Deze week is de coalitiepartner van het stadsbestuur Aalst sp.a, een voorbereiding gestart voor een sterilisatiecampagne voor de zwerfkatten.
Aan de vergaderingtafel zaten gemeenteraadsleden van de sp.a, een vertegenwoordiging van de dierenartsen, leden van het dierenasiel St.Hubertus en BLID.


Het initiatief kwam er van gemeenteraadslid en kamerlid Dylan Casaer, die een grondig dossier wil aanleggen en als cadeau gaat overhandigen aan schepen van volksgezondheid Van Herreweghe.
Het is al maanden dat BLID druk steekt naar het stadsbestuur van Aalst voor het opstarten van een campagne.


Schepen Van Herreweghe die aan struisvogelpolitiek doet en steeds zijn kop in het zand steekt, heeft tot nu geen interesse in het zwerfkatten probleem van zijn stad.
Wel is hij er in geslaagd het probleem in de schoenen te schuiven van het dierenasiel St.Hubertus, zonder zelfs bijkomende middelen te geven om deze dieren te kunnen behandelen zoals het moet. Het asiel is genoodzaakt de dieren te moeten laten inslapen.


Alle partijen aan de tafel waren het eens met BLID, dat de sterilisatiecampagne er moet komen en dat het een opdracht moet worden waar alle dierenartsen van Aalst moeten kunnen aan meewerken.
Ook zullen de vrijwilligers die zich nu met de zwerfkatten bezig houden in een later en gevorderd stadium bij het project worden betrokken.


Wij nu weet heeft van kolonies zwerfkatten, mag deze melden aan BLID, zodat we een telling krijgen om hoeveel katten het zou gaan in Aalst.