Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID en GAIA laten niet met zich lachen. Afdrukken E-mailadres

BLID en GAIA vinden de uitspraken van burgemeester Lieven Latoir in de schrijvende pers niet correct.
De burgemeester wil beweren dat de waarnemers van BLID en GAIA, een gebrekkige kennis van de wetgeving zouden hebben.
Deze uitspraak aanvaarden we in geen enkel geval.

 

Het is gewoon een afleidingsmanoeuvre naar de gewone marktbezoeker, die inderdaad geen kennis geeft van de wetgeving. En die denkt dat het mag dieren kort aanbinden, ze zodanig opstellen dat ze nauwelijks of niet kunnen gaan liggen enz……

Men moet geen kenner zijn om te oordelen dat dieren kort aangebonden liggen, zonder eten staan en de waterdruppels van het tentzeil oplikken omdat ze dorst hebben.
Deze en nog ander feiten en inbreuken zijn vastgesteld op grootste veejaarmarkt van Vlaanderen. En als wij ze zien, waarom zien de dierenartsen dit dan niet?
Het niet toegeven dat er toch nog problemen waren op de veemarkt door het gemeentebestuur, is lachen met de organisaties voor dierenwelzijn.

Volgende week is er een ontvangst bij de procureur des Konings te Oudenaarde, waar we onze verslagen mogen overhandigen.
Michel Vandenbosch (GAIA) die lid is van het raadgevende comité van het federaal voedselveiligheids agentschap, gaat de bewering van de burgemeester op vergadering brengen.
Dit betekend ook dat de erkenning voor de veejaarmarkt op de helling komt te staan en dat de winterjaarmarkt in de toekomst wel eens zonder dieren zou kunnen verlopen.

Het vertrouwen dat beide organisaties hadden in het gemeentebestuur is helemaal geschonden. Het gemeentebestuur past liever struisvogelpolitiek toe dan de problemen aan te pakken. En zo hebben we voor de zoveelste keer, nog eens de veemarkt gezien met wederkerende inbreuken op de wetgeving.