Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Laatste onderhoud met de procureur des Konings, voor de start van de winterjaarmarkt 2004. Afdrukken E-mailadres

BLID had vandaag nog een laatste onderhoud met de procureur des Konings te Oudenaarde, over de winter-en veejaarmarkt in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem.
De procureur zal dus zeker niet als gewone marktbezoeker aanwezig zijn, maar komt dus daadwerkelijk in zijn functie als procureur, zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

 

Dat er wel eens grote maatregelen zouden kunnen worden genomen, bij dergelijke inbreuken op het dierenwelzijn, is zo goed als zeker.

Blijkbaar zijn er ook opluchtingen bij het gemeentebestuur, over de aanwezigheid van de procureur, die openlijk toegeven de jaarmarkt iets boven hun hoofd zien te groeien.
Wellicht zal het gemeentebestuur de bevinden van de procureur, maar al te graag aanhoren om in de toekomst de nodige maatregelen te kunnen nemen.

Langs de kant van de veehandelaars, hoeven deze niks te vrezen als ze hun houding tegenover de dieren aanpassen, voor wie dit nog niet heeft gedaan kan dit nu nog doen.
Als alles op een diervriendelijke mannier verloopt en iedereen zich aan het marktreglement en de dierenwelzijnwetgeving houd, zonder eigen uitgevonden handelingen aan te hanteren, kunnen er geen problemen zijn.

BLID voert vandaag al een voorinspectie uit op de nu nog lege standplaatsen, waar morgen namiddag vanaf 15 uur honderden paarden en runderen, twee dagen zullen verblijven. Vorig jaar ontdekte BLID, dat de omroeper van de markt zijn geluidssinstallatie net boven de paarden had geplaatst. Dit zou de dieren tijdens de markt kunnen doen opschrikken, bij een eventueel gebrul in de microfoon, deze geluidsinstallatie werd op laatste nog weggehaald.