Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID klaagt wantoestand en ernstige verwaarlozing van paarden aan te Evergem! Afdrukken E-mailadres

Op een vervallen pand aan het Zandeken te Evergem heerst er een ernstige verwaarlozing van paarden.

Dierenbeschermingsorganisatie BLID klaagt deze toestand aan, via de federale overheidsdienst dierenwelzijn, na een bezoek van onze inspecteurs begin deze maand.

In tussen bereikte ons een nieuwe melding dat er terug, sinds vorige week een paard dood in de stal ligt, het elfde paard in enkele jaren volgens de buurtbewoners.

Tijdens ons bezoek stonden de paarden achter het huis, op een kale weide (geen gras), in de modder tot aan de enkels. Er lagen afgedankte huishoudtoestellen en houten planken waaraan de dieren zich konden bezeren. De paarden vertoonden tekenen van stramheid, de eigenaar kreeg de paarden alleen in beweging door ze op te schrikken.

Bij de eigenaar van de paarden zouden er een anderhalf jaar geleden al 2 paarden in beslag zijn genomen. De dieren waren dan ook verwaarloosd en hadden onvoldoende voedsel.

BLID is van oordeel dat indien de informatie van de buurt correct is, deze moet onderzocht worden en naar het parket toe moet geadviseerd worden een verbod op te leggen deze persoon nog dieren te laten houden.