Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verkoop van verwaarloosde pony's in Diepenbeek is een succes. Afdrukken E-mailadres

Vandaag zijn de 8 verwaarloosde pony's die eerder deze maand in Diepenbeek in beslag waren genomen, openbaar verkocht.

 

De dieren werden door de federale dienst Dierenwelzijn in beslag genomen na een klacht van de dierenrechtenorganisatie BLID. Het is de eerste keer dat de overheid zo'n openbare verkoop organiseert. Er kwamen daarvoor iets meer dan 50 brieven binnen uit het hele land. Voor de pony's werd tussen de 150 en 1600 euro per pony geboden.

BLID is zeer tevreden over het verloop van deze verkoop. Iedereen kon een bod uitbrengen, maar we konden vaststellen dat dierenvrienden hun hart hebben laten spreken. De nieuwe eigenaar, Leonardo Pollice is een buurtbewoner. Hij heeft de voorbije weken voor de dieren gezorgd.

Het ergste wat kon gebeuren was dat de pony’s in handen van niet dierenvrienden terecht kwamen, commercieel zouden worden uitgebuid en als laatste in het slachthuis zouden zijn beland.
Bij de toewijzing op het ontvangstkantoor der domeinen en penale boeten te Hasselt, nam BLID voorzitter Dirk Blanchart meteen het woord er vroeg de nieuwe eigenaar, in naam van onze Limburgse medewerkers “zorg te dragen voor de dieren zodat we niet moeten terugkeren”.

Tijdens ons gezamenlijk bezoek aan de dieren in de Stiemerstraat, werd het al vlug duidelijk dat de dieren goed waren terecht gekomen. Ook de buurtbewoners zagen de pony’s niet graag vertrekken en waren opgetogen over de nieuwe eigenaar, volgens de buren is het Leonardo gegund, de nieuwe eigenaar van de dieren te zijn. En mag hij ook op hulp rekenen voor dergelijk klusjes aan de weide.

De pony's zijn te zien in ons fotoarchief.