Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Openbare verkoop van de pony's Diepenbeek nu al succes. Afdrukken E-mailadres


De openbare verkoop van de pony’s in Diepenbeek blijkt een succes te worden.
Honderden telefoons van uit heel Belgie, zelfs van uit Wallonië, hebben het ontvangstkantoor der domeinen en penale boeten te Hasselt al bereikt voor een inlichting.

 

BLID vind dat de genomen maatregel om de pony’s, openbaar en individueel te verkopen een zeer goede maatregel is om de dieren niet in handen van de paardenhandel te geven, omdat er dan veel kans bestaat dat de dieren niet goed terecht komen
BLID streefde al lang naar deze mannier van inbeslagname, kort op de bal spelen, geen hoge gerechtskosten en iedereen kan een bod uitbrengen.

Deze dieren verdienen een eerlijke kans, een goede thuis en deze kan enkel worden gevonden bij de echte liefhebber. Wij hopen dan echt dat de dieren allemaal naar dierenvrienden zullen gaan.

Maandag is BLID voorzitter Dirk Blanchart op uitnodiging aanwezig op het ontvangstkantoor te Hasselt, waar de dieren aan hun nieuwe eigenaars zullen worden toegewezen.
Ook brengt onze organisatie nog een bezoek bij de dieren op de weide, waar de eigenaars onmiddellijk hun pony mogen afhalen.

BLID vind dat er met deze aanpak een duidelijk en krachtig signaal is geven, dat het beter moet met het dierenwelzijn in Limburg.