Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Paarden van manége Paellepelhof in het Oost-Vlaamse Nederhasselt onder controle van Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn (FOD). Afdrukken E-mailadres

Enkele weken terug geeft de manége het Paellepelhof in Nederhasselt op vraag van Dierenbeschermingsorganisatie BLID bezoek gekregen van de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn.
Dit is gebeurd na een klacht die was binnen gekomen bij BLID over een ernstige verwaarlozing van de manégepaarden.

 

BLID had vorig jaar al eens foto’s genomen van de paarden die toen op de manége verbleven. De paarden waren sterk ondervoed en niet meer geschikt om te fungeren als manégepaarden.
Ook de weinige activiteiten in de manége werden anoniem gevolgd en konden vermoeden dat dit ook te nadele zou zijn voor de verzorging van de paarden.

De zaak werd toen door BLID anoniem in het oog gehouden met het vooruitzicht op beterschap voor de paarden.
Dit mocht echter niet blijken nadat er weken daarna terug melding was binnen gekomen van een overleden paard, “zeven dode paarden op twee jaar tijd”.

Aan de stallen hing het bordje "verboden toegang voor onbevoegden" zodat er steeds een "excuus" was om bezoekers weg te houden van de paarden die er slecht aan toe waren of niet mochten gezien worden. Het fotomateriaal dat BLID bezit spreekt voor zich, “magere en niet verzorgde paarden”.

Op vraag van BLID, heeft het FOD een bezoek gebracht aan de manége en zijn de paarden onder controle geplaatst.
Enkele paarden zijn van de manége weggehaald en naar een voedingsrijke weide gebracht waar ze kunnen bekomen van hun ondervoeding.

Binnen enkele weken, zullen de paarden naar een beschut onderkomen worden gebracht voor tijdens de winter!

In ons fotonieuws staan foto's van de intussen overleden paarden van de manége!