Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Kinderen gevat die puppies verkopen. Afdrukken E-mailadres

Enkele weken terug had BLID melding gemaakt van illegale verkoop van puppies door kinderen op de rommelmarkt van Heist O/D Berg Wij vermoeden dat er een illegaal netwerk achter zat. Dit vermoeden zou nu wel eens correctheid kunnen zijn. Omdat ze weken terug al eens waren opgemerkt en als het om de zelfde kinderen gaat, moet er een bevoorrading van puppies zijn.

De politie van Heist O/D Berg heeft gisteren 2 kinderen van zes en tien jaar gevat die puppies probeerden te verkopen op de markt.
Medewerkers van BLID waren de laatste weken ook actief op de markt voor toezicht. Maar blijkbaar moeten nog andere markten hun doel zijn geweest, want de kinderen zijn enkel zondagen niet opgemerkt in Heist O/D Berg.

Het is nog maar eens bewezen dat er nog veel misbruik wordt gemaakt dieren en dat de controles moeten worden opgedreven.
BLID heeft aan de federale overheidsdienst dierenwelzijn alvast gevraagd, de gegevens van deze illegale verkoop op te vragen en de zaak grondig te onderzoeken, op een eventueel netwerk van zwartkweek.