Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID! voert vandaag actie voor de bevrijding van boerenpaarden Afdrukken E-mailadres

BLID! heeft sinds vorige week weet van enkele boerenpaarden die staan vastgeketend te Ingelmunster. Deze paarden worden gebruikt voor trekwedstrijden. Ze staat in alle weersomstandigheden kunnen niet schuilen en staan zonder drinken.

Een controle door een dierenarts van de overheidsdienst FAVV, heeft er niet voor gezorgd dat de paarden van hun ketting zijn bevrijdt. Er zijn wel maatregels opgelegd, die binnen twee weken zullen worden hergecontroleerd. BLID geeft de overheidsdienst op hun gebreken gewezen, paarden horen niet aan een ketting.

Ook de burgemeester van Ingelmunster is in een e-mail op de hoogte gebracht en gevraagd om alsnog tussen te komen en de paarden in zijn opdracht, van hun ketting te bevrijden.

BLID! voert indien de paarden vandaag niet zijn verlost van hun ketting actie zaterdag 11 juli om 15U. in de krekelstraat te Ingelmunster.

BLID-voorzitter Dirk Blanchart zal de actie coördineren en de pers te woord staan, samen met nog andere dierenvrienden.

Wij nodigen u alvast uit voor een bezoek aan onze actie.

We vragen u vandaag vanaf 12u, onze website te willen raadplegen, indien de actie niet door gaat zal het hier worden vermeld.

img_1886img_1875

UPDATE 11 JULI

Geslaagde actie paarden zijn verlost

De korte acties deze namiddag heeft ertoe geleid dat de paarden niet meer aan de ketting staan op de weide aan de Krekelstraat te Ingelmunster. Enkele sympathisanten voor het dierenwelzijn en leden van hondenopvang Sirius, waren op de afspraak om samen met BLID, te strijden voor de vrijheid van de paarden. Ook aanwezig was de politie van Ingelmunster, die we willen bedanken, ze hebben de afgelopen twee dagen, in onderhandeling met BLID alles in het werk hebben gezet, om de eigenaar te verplichten zijn paarden van de ketting te ontdoen.


BLID sprak met de eigenaar en probeerde hem te overtuigen, de boerenpaarden niet meer aan de ketting vast te leggen. De eigenaar beweerde echter weinig weides in het bezit te hebben en daarom houd hij zijn paarden ook op niet afgesloten percelen aan een ketting. Dit kan geen excuses zijn om op deze manier dieren van hun vrijheid te beroven.


BLID heeft de man duidelijk gemaakt dat een paard geen dier is om aan een ketting te hangen. De eigenaar beloofde de paarden niet meer vast te leggen. Ook de politie heeft hun woord gegeven en zou regelmatig een oogje in het zeil houden. Aan de aanwezige sympathisanten is gevraagd onmiddellijk de politie te waarschuwen, indien er terug paarden worden vastgebonden.


Op het laatste ogenblik ging het er wat grimmig aan toe, toen bekenden van de eigenaar van de paarden, zich ook kwamen moeien. Ook voor deze betweters ging BLID-Voorzitter Dirk Blanchart niet uit de weg. Indien er terug paarden aan de ketting staan op de weide en de politie roept de eigenaar niet tot de plicht, staat BLID er terug en dan met meer volk! Ook betreuren we het proces-verbaal dat werd gegeven aan een militante van hondenopvang Sirius door de aanwezige politie, omdat ze aan het bellen was met haar gsm op de fiets!