Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Dierenliefhebbers uiten hun ongenoegen Afdrukken E-mailadres

Sinds enkele dagen uiten dierenliefhebbers hun ongenoegen over het verbod van honden op het strand aan onze Belgische badsteden. Tijdens het hoogseizoen is het verboden om met een hond op onze stranden te lopen. Dit vindt BLID – Voorzitter Dirk Blanchart heel discriminerend voor mensen met een hond. Hij vraagt aan de kustgemeenten om dit verbod op te heffen of toch honden in tenminste één badplaats per gemeente toe te laten. We zijn ervan overtuigd dat dit ook een invloed heeft op de horeca aan onze badsteden  en zeker op de verhuurders van strandstoelen.

Veel toeristen nemen de hond mee op vakantie en voelen zich beperkt in hun vrijheid aan de kust. Restaurants zijn al milder geworden tegenover toeristen met een hond, dat vernemen we via enkele getuigenissen.  Nochtans worden paarden wel toegelaten. Zie maar het incident in De Panne van vorige week, waar duizenden toeristen zijn opgeschrikt door een op hol geslagen paard.
 “Alles draait wellicht rond het achterlaten  van hondendrollen. Dit probleem kan zeker verholpen worden “, meent de voorzitter van BLID, “In de stad moet je ook poepzakjes je bij hebben en de hondendrol opkuisen, dus dit kan zeker ook worden opgelegd op een strand.”

“Het strand bij onze noorderburen blijkt in trek te komen bij de Belgische toerist met een huisdier en we raden het de mensen dan ook aan”, zegt Dirk Blanchart, “Net over de grens heb je het strand van Cadzand, waar honden het hele jaar door zijn toegelaten op het strand. Wat is er nu heerlijker dan een flinke strandwandeling met je hond?”