Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Hondenlijkjes gevonden in een beek te Denderleeuw Afdrukken E-mailadres

In Iddergem, een deelgemeente van Denderleeuw, zijn deze namiddag enkele hondenlijkjes gevonden in een beek aan de Spechtstraat.

pict1238-1

Het waren wandelaars die de akelige ontdekking deden tijdens hun wandeling. De hondjes zijn het vel gestroopt en dan in de beek gegooid. Waarom de dieren zijn gevild is ons een raadsel. Men zou kunnen vermoeden dat de dieren zijn gestroopt voor het vlees. Vlees van honden wordt in China nog geconsumeerd en in Vlaanderen hebben we nogal wat Chinese restaurants, al is het consumeren van hondenvlees verboden in België. Maar op het eerste zicht ontbreken er geen lichaamsdelen, dus vermoeden we dat dit het werk is van een dierenbeul. Ook denken we in de richting van kleine looiers, die hondenhuiden best kunnen gebruiken voor het maken van luxe handschoenen, honden hebben geen poriën dus leder = watervast!
Buiten het feit dat het dumpen van karkassen bij wet verboden is, is dit een zeer gruwelijke en walgelijke daad die niet onbestraft gelaten mag worden.

Het gaat om zeker drie honden. Helaas valt het ras niet te achterhalen, maar het gaat om middelgrote dieren.
Mensen die de laatste weken hun hond zijn kwijtgeraakt in de buurt van Iddergem , mogen steeds contact met ons opnemen. Misschien kan dit ook leiden naar een eventuele dader, waar we dan zeker een klacht  zullen tegen indienen.

Update 31-08-2009

BLID is deze namiddag op de locatie geweest waar gisteren wandelaars de kadavers hadden gevonden. Het blijkt niet om vellen te gaan van honden, maar van konijnen. Het is misschien minder aangrijpend, maar het blijft alvast een milieu overtreding. De technische dienst van de gemeente gaat de kadavers gaan opruimen.