Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Hondenkweker uit Sint-Lievens-Houtem voor de rechter Afdrukken E-mailadres

Op donderdag 10 september om 9 uur verschijnt de eigenaar van de gesloten hondenkwekerij uit Sint-Lievens-Houtem voor de correctionele rechtbank te Oudenaarde.

blid1
Na een getuigenis van een werkneemster begin 2008, kwamen de gruwelpraktijken achter de muren van de oude varkenskwekerij in Bruisbeke aan het licht. Er werden ernstige inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld na een controle door het FOD dierenwelzijn op vraag van BLID. De hondenkwekerij die de naam: ‘Auschwitz voor dieren’ kreeg, ontving na de controle door het FOD dierenwelzijn een negatief advies. Dit advies werd betekend met een sluiting door de minster van volksgezondheid Onkelinckx.

Omdat we hier te maken hebben met een relatief grote kweker, willen we dat de rechtbank een relatief hoge straf uitspreekt. Deze uitspraak moet een signaal zijn naar andere hondenkwekers. Een volledig verbod op het omgaan met dieren zou een passende uitspraak zijn in deze zaak. De hondenkweker is immers ook nog actief als veehandelaar. Eens een mishandelaar, blijft een mishandelaar.

Beelden tv oost maart 2008