Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID – voorzitter belaagd door veehandelaar uit Oosterzele Afdrukken E-mailadres

Deze voormiddag is BLID – voorzitter Dirk Blanchart, in een herstellingsplaats voor wagens in Vlierzele, belaagd door een vader en zoon.

De zoon (K.V.) nu woonachtig te Sint-Lievens-Houtem, kwam in het verleden al eens in aanvaring met BLID, toe hij in een bouwvallig pand langs de Wettersesteenweg honden hield voor de kwekerij. De honden zaten in de blakende zon, zonder drinkwater. Het waren de buren die toen alarm sloegen en BLID verwittigden. Omdat er niet veel was gekend van de eigenaar van het pand, werd toen de politie gevorderd voor verder onderzoek. De politie kreeg toen ook enkele scheldwoorden te verwerken, zowel van de zoon, als van de vader. Het duo voelt zich gepakt omdat hun kwekerij wellicht ook niet legaal was.

De vader (R.V.) uit Oosterzele nog steeds actief als veehandelaar en kompaan van de uitbater van de vorig jaar gesloten hondenkwekerij en eveneens veehandelaar uit Sint-Lievens-Houtem, nam deze voormiddag deel aan de bedreigingen. De man liet de woorden vallen”ik heb zin om u kapot te maken”.

De politie van de zone Herzele/Sint-Lievens-Houtem / Zottegem nam melding van deze feiten. Het is niet de eerste maal dat dit duo de voorzitter van BLID viseert. De zoon heeft het zelfs al eens gewaagd, om met enkele kompanen, te verschijnen voor de woning van de voorzitter. Ook dacht de zoon eraan de burgemeester van Sint-Lievens-Houtem te bellen, wat hier de bedoeling van was is ons niet duidelijk!