Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Klacht tegen eigenaar van pony’s en paarden te Lede Afdrukken E-mailadres

Op een weiland aan de Blekte te Lede heeft BLID vorige week pony’s en paarden ontdekt die je nauwelijks ziet lopen op de weide.

Het perceel is volgegroeid met netels en distels, ook is rondslingerende prikkeldraad opgemerkt waar de dieren zich aan kunnen kwetsen. Eén ponyveulen was van de weide geraakt door de slechte afsluiting en vertoonde een wonde. Buiten het onkruid dat er op manshoogte groeit, is er niks van voedsel aanwezig voor de dieren.Percelen waar dieren op verblijven moeten volgens de wetgeving aan bepaalde normen voldoen. De weide moet voedzaam zijn en er mogen geen materialen aangetroffen worden waar dieren zich aan kunnen kwetsen.

De politie van Aalst werd er bij geroepen, maar deze lachte met de bezorgde medewerker van BLID toen hij aandacht vroeg voor het wellicht verwonde veulentje. Ook een eerste checklist van het terrein waar de dieren verblijven was blijkbaar te veel voor de politieagenten, ze wilden onze medewerker niet vergezellen op de weide en zouden alles wel doorgeven aan de wijkagent.

BLID meldde deze locatie aan het FOD Dierenwelzijn en staat erop dat deze weide proper wordt gemaakt. Indien dit niet kan voor de eigenaar willen we dat de dieren naar een andere propere weide worden overgebracht.