Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Marechaussee neemt honden in beslag Afdrukken E-mailadres

HEERLEN -  De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag bij een controle aan de Nederlands-Duitse grens bij Heerlen 37 honden uit Bulgarije in beslag genomen. De dieren verkeerden in slechte conditie. Ook waren de gezondheidscertificaten en de invoerpapieren voor de honden niet in orde. Dat heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming bekendgemaakt.

De vermoedelijke straathonden in de leeftijd vanaf 12 weken tot 3 jaar zaten in een bestelbus. De dieren gedroegen zich zeer angstig en gestrest en leken volgens een dierenarts niet gesocialiseerd. Ook constateerde de arts dat een deel van de honden aan het Giardia-virus lijdt.

De marechaussee heeft de zaak na de vondst overgedragen aan Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming die samen met de Algemene Inspectiedienst een onderzoek is begonnen.

De bestuurders van de bestelbus worden verhoord. De dieren zouden bestemd zijn voor een Limburgse stichting die de honden zou herplaatsen. De voorzitter van deze stichting wordt ook verhoord. De honden zijn overgebracht naar een opvangcentrum.

Bron: De Telegraaf