Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID en Vogelbescherming zetten gevangen vos opnieuw uit in Wetteren Afdrukken E-mailadres

Dierenbeschermingsorganisatie BLID en de Vogelbescherming Vlaanderen hebben deze namiddag in een veldweg langs de Kasterstraat in Wetteren een vos bevrijd uit een illegale strop. Het strop was gemaakt met een remkabel van een fiets. Het dier heeft ter plaatse wat verzorging gekregen en is weer uitgezet.

wetteren29

«Het waren werknemers, in de buurt, die de vos opgemerkte en ons hebben gewaarschuwd», vertelt Dirk Blanchart van BLID. «We zijn samen met Vogelbescherming Vlaanderen en de politie ter plaatse gaan kijken en moesten inderdaad vaststellen dat het dier in een illegale strop gelopen was. De strop hing rond de nek van het dier. Het strop is geplaatst met kwaad opzet door de jagers die het gebied bejagen.

wetteren_26
De politie van wetteren heeft de vaststellingen gedaan van de jachtinbreuk. «En we hebben aan de dienst Bos en Groen gevraagd om de onmiddellijke omgeving uit te kammen. We vermoeden dat er zich best nog vossenstroppen zouden kunnen bevinden.», alsnog Dirk Blanchart

Beelden Tv Oost