Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID aanwezig op dierenhappening Afdrukken E-mailadres

Tijdens het weekend van 27 tot 29 november staan de grenslandhallen in Hasselt terug open voor alles wat met dieren te maken heeft. Dierenhappening is dan toe aan zijn jaarlijkse afspraak met dierenliefhebbers en de hallen worden dan ingenomen door non -profit verenigingen en commerciële standhouders.

Allerhande diersoorten zijn er aanwezig van honden tot katten, van pluim- tot knaagdieren, vissen en zelfs exotische dieren. Naast de aanwezig van de dieren zijn er ook de informatieve stands van verenigingen die zich zetten voor een bepaald doel of diersoort.

BLID brengt terug een groot stuk informatie mee naar de grenslandhallen, dat te maken heeft met verwaarlozing van dieren en wat we er proberen aan te doen.”We willen het publiek blijven attenter houden voor niet normale situaties met dieren in hun buurt. Op deze manier blijven we een vertrouwde houding behouden met het mensen die ons iets willen melden. Onrechtstreeks werkt dierlievend Vlaanderen mee met ons om de strijd blijven aan te gaan tegen wreedheden op dieren”, zegt Dirk Blanchart. Dit jaar kunnen de beursbezoekers, groot en klein, ook op de foto met “BLITO” onze leuke mascotte.

Tijdens dierenhappening hebben we steeds ook oog voor de aanwezige dieren in de hallen. Ook daar dulden we geen misbruik, al wordt het bij sommige standhouders wel mooi en lief ingekaderd, zodat het weinig opvalt voor de beursbezoekers. Veel dieren worden er met liefde aangeprezen, al hangt er achteraf bij sommige wel een duur prijskaartjes aan als een dier wordt aangekocht. Tijdens de beurs zelf mogen geen dieren worden verkocht of er mag geen aanzet zijn tot aankopen van een dier. Wettelijk mag er geen reclame worden gemaakt, zelfs het uitdelen van naamkaartjes is uit den Boze. Al moeten we zeggen dat de laatste jaren er alles relatief goed meevalt tijdens de beurs.

Vorig jaar hebben de medewerkers van BLID nog hun nut bewezen op de beurs. Een rund dat blijkbaar bevangen was door de hitte werd er door de medewerkers ontzet uit de hallen. De eigenaar van het dier was niet aanwezig, wat we zeker onverstandig vinden. Ook was het een lange tijd wachten op een dierenarts, waardoor we het aanbevelen dat er een dierenarts constant aanwezig zou zijn op de beurs. Ook dan kunnen mits betaling, beursbezoekers ook gebruik maken van een dierenarts, indien er een incident zou zijn met hun meegebracht huisdier.

BLID vindt je net als vorig jaar, terug in de wandelgang van de grenslandhallen. Dierenhappening is open voor het publiek van 10 tot 18 uur.