Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Paard gevonden in rommelige achtertuin Afdrukken E-mailadres

In de Hoogstraat in Iddergem werd vandaag door medewerkers van BLID,een paard gevonden in een rommelige achtertuin. Het paard liep er tussen allerlei huishoudelijke afval, zoals pc’s, lattenbodems en materialen waaraan het zich kan aan kwetsen. Ook de bodem lag vol slijk en uitwerpselen.

 

iddergem
Om het paard op het stuk verwaarloosde grond te houden,  was het afzet met twee volgeladen aanhangwagens eveneens met rommel en een oude tractor.” Deze locatie voor dieren kan niet en we hebben spontaan beroep gedaan op het FOD Dierenwelzijn en hen verzocht een dringende controle uit te voeren” zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

Dierenwelzijn en de plaatselijke politie zijn onmiddellijk ter plaatse geweest en er werden enkele maatregels opgelegd, onderhanden dat het paard onmiddellijk naar een andere locatie moet worden overgebracht. 

Tijdelijk kan dit nog op een weide, met weinig beschutting. Maar binnen enkele dagen gaat het FOD Dierenwelzijn ook strenger optreden tegen eigenaars, die hun dieren onbeschut op een weide laten lopen.