Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Belgische Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn VZW Afdrukken E-mailadres

"BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren. Een jonge ploeg idealisten zet zich volledig gratis in ten dienste van de dieren en de werking van onze organisatie, die zich voornamelijk toelegt op "inspecties" en "acties", om dierenverwaarlozing tegen te gaan.

"BLID" streeft naar een vernieuwing in de wereld van dierenbeschermingen en wil dat dierenverwaarlozing vlugger, strenger en harder wordt aangepakt. Zij die veel inbreuken begaan op dierenwelzijn moet het houden van dieren ontnomen worden. Dieren zijn geen "objecten" en dienen "gerespecteerd" te worden!

"BLID" is tevens een sociale organisatie welke een oplossing probeert te zoeken zowel voor het dier als voor de mens. Maar de mensen dienen zichzelf menselijk op te stellen tegenover weerloze wezens. Dieren worden gekozen door mensen, dieren kiezen de mensen niet!

BLID” werkt met vrijwilligers in elke Vlaamse provincie die worden begeleid tot volwaardige medewerkers. Het opsporen van verwaarloosde dieren en het afhandelen van klachten zijn de hoofdtaken van onze vereniging. Wij zijn geen overheidsinstantie en genieten van geen enkele overheidssteun, die onze werking zou kunnen bevorderen.

"BLID" is een team van jonge mensen die in teamverband streven naar eenzelfde doel. Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België. De strijd voor een steeds beter dierenwelzijn blijft verder gaan.

“BLID” geeft ook voordrachten (in scholen, voor jeugdhuizen, verenigingen, enz.) Daarin krijgt het publiek een grondige uiteenzetting over het onderwerp dierenwelzijn en verwaarlozing. De grootte van de groep speelt geen rol. De duur van de voordracht bepalen we in overleg. Normale duur van een voordracht is 2 uur.

BLID” werkt onder het voorzitterschap van Dhr. Dirk Blanchart. Sociaal ingesteld persoon zowel voor mens als dier. Als activist voor het dierenrecht en voorzitter, verwelkom ik je graag op deze website. We geven je een ruim beeld van nieuwsfeiten, aangaande onze werking en het dierenwelzijn in Vlaanderen!

 

"Zolang er mensen zijn, zullen er dieren verwaarloosd worden"!