Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Weyts laat slachthuis Izegem sluiten Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 september 2017 05:41

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) laat het omstreden slachthuis in Izegem sluiten. Dat bevestigt hij aan VTM NIEUWS. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights kon undercoverbeelden maken in het slachthuis en legde er gruwelijke praktijken vast. "Op basis van die beelden en eigen inspectie beslissen we nu om het slachthuis te sluiten."

Nadat minister Weyts vanmorgen de undercoverbeelden zag stuurde hij meteen inspecteurs af op het slachthuis. Na een controle van enkele uren concludeerde Weyts dat het slachthuis moest gesloten worden. "Zowel op basis van infrastructuur als op basis van de praktijken die zijn vastgelegd op de beelden, is het bevel tot sluiting gegeven", klinkt het bij het kabinet van Weyts.

Onverdoofd

Op de beelden van Animal Rights is te zien hoe de dieren stroomstoten krijgen van een elektrische stok. "Dat instrument mag enkel gebruikt in geval van overmacht", zei Weyts daar vanmorgen over. Ook werden koeien onverdoofd de keel overgesneden.

De verontwaardiging was niet enkel groot bij de minister: winkelketens Delhaize en Colruyt beslisten om de samenwerking met het slachthuis (voorlopig) stop te zetten. Andere ketens zeiden aan aan VTM NIEUWS dat ze sowieso niet samenwerkten met het slachthuis.

BRON:VTM

Laatst aangepast op zaterdag 16 september 2017 05:44